Για δεύτερη φορά καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή για το πολυδαίδαλο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το θέμα του ηχητικού ντοκουμέντου με τις συνομιλίες του Θεόδωρου Παπαδημητρίου για πελατειακές εξυπηρετήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας απασχόλησε το Σώμα στην αρχή της συνεδρίασης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μορφίδης, πήρε το λόγο, εκθέτοντας τον μάρτυρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αντίθετα με τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Υγείας, η πραγματογνωμοσύνη πιστοποιεί πως η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό υλικό ανήκει στον Θεόδωρο Παπαδημητρίου. «Δεν τίθεται θέμα πλαστότητας ψεύτικων συνομιλιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μορφίδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά την προηγούμενή του κατάθεση, την Τρίτη, είχε προσκομίσει στην Επιτροπή πραγματογνωμοσύνη από αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν είχε φτάσει στην Επιτροπή. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για πλαστό ηχητικό υλικό, στο οποίο υπάρχουν 19 σημεία αλλοίωσης λόγου.
Επίσης, ξανά ρωτήθηκε για το πώς έφτασε στα χέρια του η πραγματογνωμοσύνη, επαναλαμβάνοντας πως την έλαβε μέσω ανώνυμης επιστολής. «Δεν έχω ιδέα ποιος είναι» επανέλαβε σήμερα, λέγοντας μάλιστα πως πέταξε τον φάκελο μέσω του οποίου έλαβε την πραγματογνωμοσύνη.
Μπλοφάρει ο Γεωργιάδης
Αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis και τη μίζα 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε -κατά τη δικογραφία- για την εξυπηρέτηση μέσω πληρωμής οφειλών του Δημοσίου στην ελβετική φαρμακοβιομηχανία, ο μάρτυρας προέβη σε ένα πολιτικάντικο ελιγμό. Ειδικότερα, είπε μεν ότι δεν επιθυμεί καμία ασυλία και πως «εγώ θα κάνω το παν για να φτάσω στο δικαστή και να δικαστώ», όμως όταν του ζητήθηκε επίμονα να δηλώσει πως συναινεί στην άρση της βουλευτικής του ασυλίας, πέταξε αυθαίρετα το… μπαλάκι στις διατάξεις του Συντάγματος. «Δεν είναι στη διακριτική μου ευχέρεια» είπε και επικαλέστηκε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος που δεν του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Επ’ αυτού, ζήτησε να συγκροτηθεί Προκαταρκτική Επιτροπή στη Βουλή για να «ανοίξει και να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» το θέμα. Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση επί του ζητήματος, η δωροδοκία δεν άπτεται των υπουργικών καθηκόντων αλλά συντελείται επ’ ευκαιρίας αυτών. Άρα, αν ο κ. Γεωργιάδης επιθυμεί να έχει μία δίκαιη δίκη, όπως κάθε έλληνας πολίτης, θα μπορούσε να δηλώσει ευθαρσώς στην Επιτροπή ότι είναι σύμφωνος με την άρση της ασυλίας του, προκειμένου κανένα σκάνδαλο Novartis να μη θίγει την πολιτική και ηθική του υπόσταση.
Σεξιστικό παραλήρημα
Μία αισχρή σεξιστική φράση εναντίον της Αννέτας Καββαδία χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά την εξέταση του μάρτυρα από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης άφηνε υπαινιγμούς περί ρουσφετολογικού διορισμού της κ. Καββαδία στην ΕΡΤ μέσω φαξ. «Πώς προσληφθήκατε στην ΕΡΤ το 2004;» ρώτησε την κ. Καββαδία, με την ίδια να απαντά πως ουδέποτε προσλήφθηκε στην ΕΡΤ και πως ήταν συμβασιούχα. «Πείτε μας, πήγατε στο γραφείο του κ. Ανδριανού το βιογραφικό σας με φαξ από το γραφείο του πρωθυπουργού…» πρόσθεσε με ανάλογο ύφος ο κ. Γεωργιάδης. Σε εκείνο το σημείο, εν μέσω της έντασης που προκλήθηκε από τις αναφορές περί ρουσφετολογικής πρόσληψης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεστόμισε κατά της κ. Καββαδία: «Μην μου το παίζετε εδώ παρθένα». Αμέσως, συνειδητοποίησε το χυδαίο λεκτικό του ατόπημα και διευκρίνισε: «Το αποσύρω. Πολιτικά το εννοούσα…». Βέβαια, το πώς πολιτικά μπορεί η παρθενία να ερμηνευθεί σίγουρα δεν μπορεί να το τεκμηριώσει όχι μόνο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αλλά σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας…
Του Άγγελου Προβολισιάνου, Κουτί Πανδώρας
Δείτε επίσης:
Εκθετος ο Άδωνις, όπως διαπιστώνει και η ΕΛΑΣ